Logo

De basis voor een ontwerp wordt bepaald door de site, de omgeving, de oriƫntatie, de voorschriften, ....

  •  Sint-Katelijnestraat 51 - 2800 Mechelen

Page : VISIE

Share

Visie

De basis voor een ontwerp wordt bepaald door de site, de omgeving, de oriĆ«ntatie, de voorschriften, ....  Gecombineerd met de wensen van de bouwheer, het bouwprogramma, het budget en de persoonlijkheid van de bouwheer vormen deze componenten de fundamenten van het ontwerp.

Ontwerpen is een interactief proces. Zowel de interactie tussen de verschillende bepalende elementen als de interactie tussen bouwheer en architect zijn daarin bepalend. 

De architect treedt als het ware op als coach in het volledige bouwproces. CO.ArCH streeft ernaar om vanuit deze sterke basis en door een duidelijke communicatie met de bouwheer telkens tot een UNIEK project te komen waarin conceptuele zuiverheid zegeviert. 

In elk project wordt de nadruk gelegd op EENVOUD, FUNCTIONALITEIT, LICHT en RUIMTELIJKHEID. Ook in de realisatie van het ontwerp blijft de interactie tussen de verschillende componenten bepalend. Zo worden bouwmethode, materiaalkeuzes, detaillering, ... zorgvuldig bepaald zodat het plaatje volledig klopt. Als architecten begeleiden we u bij het bouwen.

Kennismaking

Contacteer ons vrijblijvend

Aangezien de persoonlijkheid, de verlangens, de leefwereld van de bouwheer zeer bepalend zijn voor het ontwerp wordt er veel aandacht besteed aan een goede kennismaking. Aarzel als bouwheer in geen geval om veel informatie door te geven zodat we ons een zeer duidelijk beeld kunnen vormen van uw wensen. Wij zullen onszelf, het architectenbureau, de manier van werken en onze opvattingen ook duidelijk omschrijven. Een eerste kennismakend gesprek is steeds vrijblijvend. Aarzel dus niet om ons te contacteren.

Opmaak offerte

Opstellen contract

Na het eerste kennismakend gesprek wordt een offerte opgemaakt voor de architectuuropdracht. Na de aanvaarding van de offerte wordt een contract opgesteld tussen architect en bouwheer waarin de rechten en plichten van beide partijen duidelijk gemaakt worden, waarna gestart wordt met het ontwerp.

Ontwerpproces

Bespreking van de voorontwerpen

Het ontwerpproces is een zeer belangrijk deel van het bouwproces gezien het bepalend is voor de uiteindelijke realisatie. Er wordt dan ook veel tijd besteed aan de bespreking van de voorontwerpen en de bouwheer krijgt de nodige tijd om zich in het ontwerp in te leven en vragen te stellen totdat hij voor 100% achter het ontwerp staat.

Uitvoeringsdossier

Samenstellen administratief dossier

Zodra het ontwerp op punt staat, wordt het administratief dossier voor de bouwaanvraag samengesteld. Wanneer de vergunning verkregen is, wordt gestart met het uitvoeringsdossier waarin alle materialen en methodes zorgvuldig gekozen en beschreven worden. Hierin zal CO.ArCH de bouwheer begeleiden en in alle keuzes een voorstel doen.

Begeleiding bouwheer

Het bouwproces

Wanneer het uitvoeringsdossier volledig uitgewerkt is, worden de offertes aangevraagd en begeleiden we de bouwheer in de keuze van de aannemers voor de verschillende posten. Tijdens de uitvoering wordt een vaste werfvergadering afgesproken zodat de bouwheer ook deze fase zeer nauwgezet kan volgen. De facturen van de aannemers aan de bouwheer worden ook door CO.ArCH gecontroleerd en de opleveringen worden door ons begeleid. We beseffen dat voor zeer veel mensen een bouwproces een redelijk abstract gegeven blijft. Vandaar dat CO.ArCH jullie doorheen het bouwproces in dialoog zo goed mogelijk wil begeleiden.